Written by Eduardo Puit

November 23, 2021

Klaslokaal met open raam op school

Het aantal scholen dat niet voldoet aan de ventilatienormen is veel groter dan gedacht. Het gaat om ruim 2500 scholen door het hele land. En dat terwijl scholen juist wordt aangeraden goed te ventileren om onder andere de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met de winter voor de deur betekent dat dat deze scholen vaker de ramen moeten openzetten.

Een eerdere berekening ging ervan uit dat één op de tien scholen de ventilatie niet op orde had, maar dat blijkt bijna drie op de tien scholen te zijn. 

Dat blijkt uit onderzoek dat minister Slob van Onderwijs heeft laten uitvoeren, waarbij gekeken werd of het binnenklimaat aan de minimale bouw- en gezondheidseisen voldoet.

Ventilatie slecht op ruim kwart van de scholen

Volgens een artikel van RTL-Nieuws voldoet 28 procent (2.170 scholen) van de basisscholen en 26% van het voortgezet onderwijs (365 scholen) niet aan de eisen van het programma frisse scholen.

Leerprestaties

Veel scholen met gebrekkige ventilatie moeten nu noodgedwongen ventileren door de ramen open te zetten, maar dat is niet ideaal: “Door het geluid van buiten, lukt het me niet om op te letten tijdens de les.” Bekijk de video op de pagina van RTL-Nieuws.

Contact

Aevus werkt hard aan de weg om elke school te kunnen voorzien van ventilatie die voldoet aan Frisse scholen klasse A en/of Klasse B. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Soortgelijke artikelen:

Corona verspreiding tegengaan

Corona verspreiding tegengaan

Nu tijdens de pandemie is luchten van belang omdat het aantal virusdeeltjes in de lucht dan vermindert, zo stelt het RIVM. Juist scholen hebben op dit moment te kampen met veel coronabesmettingen. Sinds de herfstvakantie hebben al zeker 120 basisscholen de deuren...

read more

Soortgelijke artikelen