Written by Eduardo Puit

november 22, 2021

Nu tijdens de pandemie is luchten van belang omdat het aantal virusdeeltjes in de lucht dan vermindert, zo stelt het RIVM. Juist scholen hebben op dit moment te kampen met veel coronabesmettingen. Sinds de herfstvakantie hebben al zeker 120 basisscholen de deuren helemaal gesloten en de helft van de basisscholen heeft recent één of meer klassen naar huis gestuurd, zo blijkt uit cijfers van de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS).

“In z’n algemeenheid kun je stellen dat in een goed geventileerde ruimte er minder kans is op verspreiding van het virus dan in een ruimte die slecht is geventileerd”, zegt kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning van het UMC Utrecht.

“Praktisch gezien adem je in een slecht geventileerde ruimte vaker elkaars lucht en daarmee ook elkaars virus in. Maar wat we nog niet weten is bij welke mate van ventilatie de transmissiekansen duidelijk lager worden, daar wordt nu nog onderzoek naar gedaan.”

Verder zorgt een goede ventilatie voor een lager ziekteverzuim onder leerlingen en leraren. Daarnaast verbeteren de leerprestaties bij taal- en rekenonderwijs aanzienlijk bij een goed binnenklimaat, zo blijkt uit onderzoek.

Aevus heeft met een groot en sterk team van mensen gewerkt aan een systeem dat voldoet aan alle eisen van het frisse scholen programma. Door alles In-house te hebben ontwikkeld maken wij de stap naar een goed ventilatie systeem veel kleiner dan dat hij nu is bij de gemiddelde leverancier.

Meer informatie? Neem contact met ons op via de contact pagina.

Soortgelijke artikelen:

Raam open in de klas

Raam open in de klas

Het aantal scholen dat niet voldoet aan de ventilatienormen is veel groter dan gedacht. Het gaat om ruim 2500 scholen door het hele land. En dat terwijl scholen juist wordt aangeraden goed te ventileren om onder andere de verspreiding van het coronavirus tegen te...

Lees meer

Soortgelijke artikelen

Raam open in de klas

Raam open in de klas

Het aantal scholen dat niet voldoet aan de ventilatienormen is veel groter dan gedacht. Het gaat om ruim 2500 scholen...

Lees meer