Smart Climate

Een gezonde plek om te leren en werken

Aevus Smart Climate

Het Aevus smart ventilatie pakket is een geautomatiseerd systeem voor het beheer van de luchtkwaliteit. Door te sturen op data maakt Aevus elke ruimte een gezonde plek om te verblijven.

Aevus levert eigen merk warmteterugwinning units, luchtreinigers en cloudbased monitoring. Single of gecombineerd in één installatie.

WTW units

Monitoring

Luchtreiniger

Het systeem

Automatische sturing

De Aevus Smart sensoren staan direct in verbinding met uw ventilatie. De ventilatie systemen acteren op basis van de actuele meetwaarden als bijvoorbeeld CO, fijnstof of TVOC. Draadloos en geautomatiseerd.

24/7 inzicht

Alle data die onze sensoren verschaffen worden direct opgeslagen in onze Aevus Cloud. Deze is 24/7 te benaderen via laptop, telefoon of tablet. In deze cloud kunt u op elk gewenst moment automatisch rapportages uitdraaien.

Frisse scholen

Aevus Smart Ventilatie voldoet aan alle normen van het Frisse scholen programma Klasse A. Door in de stoel van de gebruiker te zitten hebben wij een volledig pakket samengesteld die al uw behoeften borgt.

Luchtreiniging

Onze Warmteterugwinning installaties zorgen niet alleen voor frisse lucht, maar zijn ook voorzien van een luchtreiniger die virus deeltjes en fijnstof op een zuinige en efficiënte manier uit de lucht filtert.

Alarmering

Ons systeem borgt 24/7 de kwaliteit van uw ruimte. Door vooraf alarm punten in te stellen op de door u gekozen waardes, krijgen u of uw collega(s) en desgewenst onze servicepartner, bij afwijkingen een alarm per mail of sms binnen.

16 meetwaardes

De Aevus lucht kwaliteit sensor meet 16 verschillende componenten. Waaronder CO₂, TVOC, Temperatuur, relatieve vochtigheid en 9 verschillende Fijnstof waardes. De meest uitgebreide sensor, alles in één.

Toepassingen

Scholen

Schone lucht is voor de personen in uw school belangrijk voor zowel de gezondheid als prestaties. Helaas is schone lucht in een ruimte niet vanzelfsprekend. Vaak is men zich hiervan niet bewust. Vochtproblemen, een slecht CO₂ gehalte, fijnstof en warmte zorgen ervoor dat leraren of scholieren in klaslokalen minder presteren. U zult vast herkennen dat de concentratie bij uw leerlingen naarmate de dag verloopt flink achteruit kan gaan. Hierom is een schoon binnenklimaat een pre voor de mensen in uw gebouw.

Aevus Building Intelligence voldoet aan frisse scholen klasse A. Door de producten in eigen huis te hebben kan Aevus BI op maat werk leveren. Neem een kijkje in het Programma van Eisen Frisse Scholen.

Kantoren

Schone lucht is voor de gezondheid van uw werknemers super belangrijk. Een werknemer spendeert gemiddeld 40 uur per week op kantoor. Vaak is men zich hiervan niet bewust van het feit dat de luchtkwaliteit onder maats is. Vochtproblemen, een slecht CO₂-gehalte, fijnstof en warmte zorgen ervoor dat personen minder presteren. U zal vast herkennen dat de concentratie naarmate de dag verloopt flink achteruit kan gaan. Daarom is een schoon kantoor belangrijk.

Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Deze wetgeving is momenteel nog in ontwikkeling. Bekijk de pagina Energielabel C kantoren voor meer informatie.

Zorgcentra

Het is algemeen bekend dat in ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen de lucht meestal vervuilt is met verschillende bacteriën en virussen. Door onvoldoende ventilatie van de kamers en de gangen stapelen er zich VOC (Vluchtige Organische Componenten) op. Een gezond binnen klimaat zorgt voor een optimale veiligheid en zorgbeleving, wat in het belang is van alle betrokken partijen: De patiënten, de bewoners, het personeel en de bezoekers. Weet u niet of uw gebouw voldoet aan de eisen van de overheid? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje in het bouwbesluit van de overheid.

Kinderopvangcentra

Kinderopvangcentra (kinderdagverblijven, peuter-speelzalen en BSOs) in bestaande bouw moeten voldoen aan strengere eisen voor luchtkwaliteit en ventilatie. Met onze sensoren kunt u de luchtkwaliteit continu monitoren. De units slaan alle meetwaarden op in het Aevus cloud portaal voor direct inzicht maar ook voor latere analyse en rapportage. Dankzij de automatische sms en e-mailservice kunt u alarmen ontvangen en periodiek uw logboeken van uw groep en slaapruimten ontvangen. Dit geeft de GGD bij inspectie het vereiste historische inzicht in de luchtkwaliteit.

Vanaf 1 april 2017 moet de kinderopvang voldoen aan het bouwbesluit 2012.

"Het personeel is zeer behulpzaam en weet waarover ze praten. Er is altijd zeer snelle reactie op serviceaanvraag, ook geen probleem om op locatie te komen als dat nodig is. Bereid om mee te denken over oplossingen voor problemen. Kortom, een aanrader."

H. Vervloet

CFD, College de Heemlanden

"Op basisschool 'De Ark' in Almere heeft firma Aevus Building Intelligence in alle klaslokalen van het schoolgebouw airconditioning aangebracht. Het pilot project is naar tevredenheid van de Stichting Prisma Almere uitgevoerd."

E. Woltjes

Adviseur Huisvesting, Stichting Prisma Almere